Fertőzések

HPV fertőzés

Humán Papillomavírus, vagy HPV fertőzés kontaktusok útján terjed, leginkább szexuális úton, ráadásul a szex minden formájával, ezért is tekinthető napjaink leggyakoribb vírusos eredetű szexuális úton terjedő betegségének.  ...tovább »

Hüvelyfertőzés

Sok nő szenved, illetve él együtt hüvelyfolyással. A folyás alapja az esetek jelentős részében fertőzés. A fertőzés típusától függően változatosak a tünetek. Rendszerint hüvelyfolyás, csípés, viszketés, valamint, ha a fertőzés gyulladással is jár, akkor fájdalom észlelhető.  ...tovább »

Condyloma fertőzés

A Condyloma szexuális úton terjedő fertőzés. A genitális szemölcs, vagy condyloma rendszerint hússzínű kinövés a szeméremtesten és környékén. Előfordulhat a végbéltájékon, a hüvelyben és a méhszájon is. Okozója a HPV 6 és a HPV 11 típusú vírus.  ...tovább »

Chlamydia fertőzés

A Chlamydia fertőzés "néma" fertőzésnek tekinthető, hiszen a friss fertőzést követően a nők háromnegyed része tünetmentes. A nőknél a megbetegedések elsősorban a nemi szervek tájékán alakul ki, a húgycső, a méhnyak és a Bartholin-mirigyek kivezető csövének gyulladást okozza.  ...tovább »

HIV fertőzés , AIDS betegség

Az AIDS a HIV által előidézett megbetegedés. A HIV vírusnak a vérbe kell kerülni, ahhoz, hogy a fertőzés betegséget idézzen elő. Hazánkban viszonylag ritka, de rendszerint halálos kimenetelű fertőzés.  ...tovább »

Herpesz fertőzés

A herpesz vírusok csoportjába az ajak és a nemi szervek herpeszét okozó herpes simplex vírusok tartoznak. A genitális herpesz esetén a fertőzés nemi úton terjed, az elváltozások megjelenhetnek a nemi szerveken, a hüvelyben, a méhszájon, a végbéltájékon.  ...tovább »

Szexuális úton terjedő fertőzések | STD

STD, vagy szexuális úton terjedő fertőzések által okozott betegségeket nevezzük a szó valódi értelmében nemi betegségnek. Sok típusa van, pl. Chlamydia, Herpes genitalis, Condyloma, vérbaj, kankó. A tünetek nagyon változatosak.  ...tovább »