Fiú, vagy lány gyermeket várunk?

Fiú, vagy lány gyermeket várunk?

A gyermek nemének megválasztása bár megkérdőjelezhető, sok esetben felmerülő igény a szülőknél.

Alapvetően a természet törvényeit követi a gyermekek nemének kialakulása. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy nem szólhatunk bele, hogy fiú, vagy lány gyermekünk szülessen. Létezik néhány módszer, amellyel talán mégis valamelyest befolyásolhatjuk “igényünket”.

Az egyik ilyen tudás a spermiumok gyorsaságából és életidejéből adódik. A fiút nemző spermiumok gyorsabbak, és rövidebb ideig élnek, ebből lehet következtetni a peteérés ismeretében a gyermek nemére.

Egyes vizsgálatok alapján úgy tűnik, hogy a táplálkozás is változtatni képes a születendő gyermekek nemi arányán. A magas kalóriabevitelű nők 55 százalékának született fia, míg a kevés kalóriát fogyasztó csoportban csak 45 százalék volt a fiúcsecsemők aránya. Továbbá azoknak akik minden reggel gabonapelyhet ettek, 59 százalékos gyakorisággal lett fiuk, míg a gabonapelyhet ritkán vagy sohasem reggelizőknek csak 43 százaléka szült fiút. (Oxford és az Exeter Egyetem kutatói)

A hüvely vegyhatása is befolyásolják a születendő gyermek nemét. A savasabb környezet lánynak, a lúgosabb környezet fiúnak kedvez.

Egy “ősi” tudás a Kínai fogantatási naptár, a születendő gyermek nemének előrejelzésére. A naptár eredete régi időkre, több, mint 700 évre nyúlik vissza. A naptárat egy kínai királyi sírhelyen találták meg, és napjainkban a University of Science & Technology Beijing intézetben található. Több forrás elég megbízhatónak tartja a naptárat, azonban tudományos igényű megbízhatósági vizsgálatról nem tudunk. Az első oszlopban az anya életkorát a fogantatáskor, az első sorban a fogantatás hónapját láthatjuk. A kettő találkozásánál találjuk a gyermek nemére vonatkozó adatot. A naptár használatához csak annyit fűznék hozzá: mi veszíteni valód van?