Lelet értesítés szabályozása

Lelet értesítés szabályozása

Dr. Krascsenits Géza magánrendelésének leletkezelési folyamata.

A dokumentáció részben papír, részben elektronikus alapú. Az dokumentáció eredeti formátumban meghatározott ideig, a betegnyilvántartó rendszerben örökre megőrzésre kerül.

A lelet akkor negatív, vagyis jó, ha az eredmény az élettani értékeken belül van, egészséget veszélyeztető eltérést nem mutatható ki.
A lelet akkor pozitív, vagyis kóros/rendellenes, ha eredmény az élettani értékeken kívül esik, egészséget veszélyeztető eltérést mutatható ki.

Amennyiben a rendelésen mintavétel történt, abban az esetben a lelet eredményéről 4 héten belül az egészségestől eltérő esetben értesítést küldünk e-mailben.
Negatív lelet esetén csak szakmai indok alapján, illetve külön kérésre küldünk értesítést.
A leletkiadás -kóros elváltozás esetén rendszerint konzultáció keretében- személyesen történik a rendelésen. Ettől eltérő esetben e-mailben elküldött link birtokában titkosított tárhelyről letölthető, vagy e-mailben titkosított fájlban kerülhet elküldésre.
A páciensnek a rendelésen kiadott leletén ellenőriznie kell a saját adatait. Amennyiben hibás adatot talál, abban az esetben jelzi, és a hibás adat javításra kerül.

Az értesítés menete az alábbiak szerint történik:

1., A megadott e-mail címre értesítést küldünk,
2., visszajelezést várunk, ami lehet válaszlevél, vagy tértivevény.
3., Amennyiben 2 héten belül nem kapunk visszajelezést, abban az esetben ismételten értesítést küldünk a megadott e-mail címre.
4., Amennyiben 2 héten belül nem kapunk visszajelezést, abban az esetben SMS értesítést küldünk a megadott telefonszámra/telefonszámokra.
5., Amennyiben 2 héten belül nem kapunk visszajelezést, abban az esetben a megadott telefonszámon/telefonszámokon felhívjuk a pácienst.
6., Amennyiben nem érhető el telefonon, abban az esetben a megadott címre postai úton tértivevényes ajánlott levél formájában értesítést küldünk.