Dr. Krascsenits Géza magánrendelésének leletkezelési folyamata

Egészségügyi dokumentáció

Alapelv, hogy mindenkinek jár a róla készült dokumentáció.
A dokumentáció részben papír, részben elektronikus alapú. Az elektronikus dokumentáció számítástechnikai alapon működik (számítógépen futó program), és az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér (EESZT) “felhő” szolgáltatással együttműködik, adatátadást, mentést végez. A papír alapú dokumentáció jogszabályban meghatározott ideig, az elektronikus dokumentáció “örökre” megőrzésre kerül. Alapvetően elektronikus dokumentáció történik. Papír alapú dokumentáció jogszabályban meghatározott esetekben, vagy külön kérésre kerül kiadásra.

Hol tudom megtekinteni az egészségügyi adataimat?

  • Az alábbi oldalon talál bővebb információt: EESZT Információs portál
  • Látogasson el az EESZT Lakossági Portálra, ahol ügyfélkapus bejelentkezést követően bármikor megtekintheti az Önnel kapcsolatos EESZT-be kerülő egészségügyi információkat.

Leletezés

A lelet akkor negatív, vagyis jó, ha az eredmény az élettani értékeken belül van, egészséget veszélyeztető eltérést nem mutatható ki.
A lelet akkor pozitív, vagyis kóros/rendellenes, ha eredmény az élettani értékeken kívül esik, egészséget veszélyeztető eltérést mutatható ki.

Amennyiben a rendelésen mintavétel történt, abban az esetben a lelet eredményéről 4 héten belül az egészségestől eltérő esetben értesítést küldünk e-mailben.
Negatív lelet esetén csak szakmai indok alapján, illetve külön kérésre küldünk értesítést.
A leletkiadás -kóros elváltozás esetén rendszerint konzultáció keretében- személyesen történik a rendelésen. Ettől eltérő esetben e-mailben elküldött link birtokában titkosított tárhelyről letölthető, vagy e-mailben titkosított fájlban kerülhet elküldésre.
A páciensnek a rendelésen készült leletén -dokumentáción- ellenőriznie kell a saját személyes adatait. Amennyiben hibás adatot talál, abban az esetben jelzi, és a hibás adat javításra kerül. Az adatellenőrzés páciens személyes felelőssége.

Értesítés

1., A megadott e-mail címre értesítést küldünk,
2., visszajelezést várunk, ami lehet válaszlevél, vagy tértivevény, illetve rendelésen személyes megjelenés.
3., Amennyiben 4 héten belül nem kapunk visszajelezést, abban az esetben ismételten értesítést küldünk a megadott e-mail címre.
4., Amennyiben 4 héten belül nem kapunk visszajelezést, abban az esetben SMS értesítést küldünk a megadott telefonszámra/telefonszámokra.
5., Amennyiben 4 héten belül nem kapunk visszajelezést, abban az esetben a megadott telefonszámon/telefonszámokon felhívjuk a pácienst.
6., Amennyiben nem érhető el telefonon (sem), abban az esetben a megadott címre postai úton tértivevényes ajánlott levél formájában értesítést küldünk.

Dr. Krascsenits Géza